Hypnotherapie

Hypnotherapie

Ja, je kunt evolueren!


Vaak worden positieve persoonlijke ontwikkelingen, die voor veel klanten in het begin onmogelijk lijken, ineens haalbaar. Dit komt omdat hypnose bijzonder effectief is in het aanpakken van het onderbewuste. Dit verbergt vaak de diepgewortelde blokkades die in het verleden het veranderen van de klant hebben verhinderd. Aan de andere kant is er ook hier een enorm potentieel; mogelijkheden die de klant tot nu toe misschien niet vermoedde.Wat is hypnotherapie?


Hypnotherapie is een behandelmethode geschikt voor klachten van psychische en psychosomatische aard, waardoor het tevens mogelijk is om lichamelijke klachten aan te pakken. De hypnotherapeut maakt zoveel mogelijk gebruik van evidence-based therapievormen, waarvan de werking in wetenschappelijk onderzoek is aangetoond. De hypnotherapeut zorgt voor een lichte vorm van hypnose, op basis waarvan het mogelijk is om de behandeling te starten.


Hypnose werd in 1957 erkend door de AMA (American Medical Association) en het werd voor het eerst in medische faculteiten onderwezen in 1963. Spijtig genoeg is er in de loop der jaren heel wat foute informatie over hypnose verspreid. Bij hypnose denkt men vaak aan manipulatie, magie, totaal verlies van controle en machteloosheid. Deze foute beeldvorming is te wijten aan het feit dat men twee soorten hypnose met elkaar verward; nl. show hypnose en klinische/professionele hypnose. Showhypnose is een vorm die enkel en alleen gebruikt wordt voor entertainment terwijl klinische/professionele hypnose het doel heeft om problemen op te lossen. Maar door mythes en foutieve standpunten komt,  wat de meeste leken en zelf psychologen of medici weten over hypnose niet overeen met de geëxperimenteerde werkelijkheid en haar klinische toepassingen.


Je behoudt dus altijd  zelf de controle over wat je doet. Je leert gewoon op een heel andere manier naar jezelf te luisteren, om zo dichterbij je onbewuste gevoelens en overtuigingen te komen.


Waarbij kan hypnotherapie ingezet worden?


Hypnotherapie kan uitkomst bieden bij een aantal verschillende klachten, die geheel of gedeeltelijk zullen afnemen. Ieder mens is echter uniek en heeft een eigen hulpvraag, de hypnotherapeut zal daarom in iedere unieke situatie nagaan wat er speelt en welke mogelijkheden er bestaan. Dankzij de moderne technologie en wetenschappelijk onderzoek door o.a. Dr. David Spiegel (Stanford University USA) kan men het bestaan van hypnose nu ook aantonen aan de hand van hersenscans. Dit toont ook duidelijk aan dat er geen sprake is van het placebo-effect tijdens of na hypnose. Het komt erop neer dat tijdens een hypnotische trance er in bepaalde hersengebieden meer bloeddoorstroming ontstaat. Hierdoor neemt in dit specifieke gebied ook de hersenactiviteit toe. Men weet nu ook dat er veranderingen in het neuronen-netwerk plaatsvinden tijdens en na hypnose.


Op basis van wetenschappelijk onderzoek kan hypnotherapie een positieve rol kan spelen bij de hiernagenoemd klachten en problemen:


Angsten, fobieën

Concentratie- en geheugenproblemen

Neerslachtige gevoelens

Emotionele uitbarstingen

Pijnklachten

Slaapproblemen

Stress

CVS

Fybromialgie

Examenstress

Nagelbijten

Bedplassen

Verslaving .... en nog zoveel meer.  Aarzel niet om contact op te nemen als je vragen hebt.


Wil je stoppen met roken, drugs, alcohol of andere verslavingen of vind je het lastig om af te vallen? Ook hier kan hypnotherapie je ondersteunen om je doel te bereiken. Het toepassingsgebied van hypnotherapie is zeer breed.


Hypnotherapie is geschikt voor zowel kinderen als voor volwassenen, waardoor in principe iedereen er gebruik van kan maken.


Hoe ziet een behandeling met hypnotherapie eruit?


Benieuwd naar de behandeling door een hypnotherapeut en wat je daarvan kunt verwachten? Er zal eerst een intake-gesprek plaatsvinden. De hypnotherapeut neemt daarin de tijd en de energie om je beter te leren kennen. Aan de hand van de hulpvraag is het mogelijk om de doelstelling te bepalen. De hypnotherapeut zal in een aantal gevallen een behandelovereenkomst opstellen en daarin de voorwaarden schetsen voor de samenwerking. Uit dit document blijken ook de tariefstelling en bijvoorbeeld de doelstelling en een inschatting voor het aantal sessies dat er nodig is.


Patiënten met lichamelijke klachten doen er verstandig aan eerst een arts of een medisch specialist te raadplegen, voordat zij starten met een behandeling. Het is bovendien mogelijk om een hypnotherapeut te laten overleggen met een reguliere arts, om samen af te stemmen of hypnotherapie mogelijk een goede behandeling vormt. Uiteraard gebeurt dit alleen wanneer de klant daar zelf mee instemt. De hypnotherapeut is gebonden aan de zwijgplicht, waardoor deze altijd vertrouwelijk om zal gaan met de informatie en ook niet uit zal wijden over de therapie die er plaatsvindt.


De vorm van de behandeling zelf hangt onder andere af van de klacht waar het om gaat.


Toch nog bedenkingen?


Waarom kiezen voor RESET2BOOST?
Laatste nieuwsMENTAL  PERFORMANCE COACH & HYPNOTHERAPEUT


Christel De Bleser


 • MSc Cognitive Psychology Science
 • Amen Clinic Brain Health Professional
 • Member American Psychological Association (APA)
 • Certified Practicioner OldPain2Go
 • Certified Active-Alert Hypnotherapist
 • International Certified Hypnotherapist
 • Diploma in Clinical Hypnosis
 • Shiela Granger Virtual Gastric Band
 • Sheila Granger Autoimmune Hypnosis
 • Certified Rewind Technique Practitioner
 • Certified Eriksonian Hypnotist
 • NLP Master Practinioner AUNLP
 • Certified Master Life Coach
 • Mind Factor Certified Coach
 • Extraordinary Golf Certification
 • Paul Eckman group facial recognition
Coach sinds 2002

Copyright @ 2018 Reset2Boost, DC Consulting & Coaching BE 0849.393.564 All Rights Reserved

 

Disclaimer: Reset2boost geeft geen medisch advies of medische behandeling.

Het is belangrijk om eerst contact op te nemen met uw arts wanneer u vragen heeft over uw gezondheid.

Neem Contact


Tempel 25,  9572 Lierde


Email: christel@reset2boost.be


Phone: (+32) 486776001

Disclaimer: Reset2boost geeft geen medisch advies of medische behandeling. Het is belangrijk om eerst contact op te nemen met uw arts wanneer u vragen heeft over uw gezondheid. Resultaten kunnen verschillen van persoon tot persoon en kunnen niet gegarandeerd worden. Privacyverklaring.