Active Alert Hypnose

Active-Alert Hypnose 

Active-Alert Hypnose....?


Terwijl het klassieke beeld van een hypnose sessie het idee oproept dat de persoon zijn ogen sluit, is het bij Actieve-Alert Hypnose niet nodig de ogen te sluiten. De persoon onder hypnose kan ook gewoon praten, fietsen of wandelen.

 

Over deze Actieve-Alert Hypnose is nog weinig geweten. Dit gebrek aan informatie en belangstelling in Actieve-Alert Hypnose kan niet verklaard worden omdat het iets “nieuw” is. Er werd al over geschreven in 1852 maar het werd pas in 1974 beter ontwikkeld door Dr. Eva Banyai in samenwerking met Dr. Ernest R. Hilgard aan de Stanfort-Universiay (USA).


Dr. G. Biró (Boedapest/ Hongarije) paste de procedures toe bij prestatiesport en coachte met behulp van deze techniek, het Hongaarse kajak 4-team dat in 1988 een olympische gouden medaille won in Seoel. Tijdens de Olympische Spelen in Peking in 2008 gebruikte hij actief-alert hypnose opnieuw bij de Hongaarse nationale waterbal-ploeg, die daarna ook kampioen werd.   


De procedure wordt sinds 1983  in Hongarije gebruikt voor therapeutisch werk met angsten, depressieve toestanden en verslavingen. Na de val van het communisme begonnen zowel Spaanse als Zwitserse onderzoekers de techniek verder uit te werken.


De hypnotherapeut van Reset2Boost is een van de eerste gecertifieerde Practitioners van België.Wat is Active-Alert hypnose?


Active-alert hypnose biedt de mogelijkheid om een diepe staat van trance/hypnose te bereiken door middel van lichaamsbeweging.

Bij sporters staat dit bekend als 'runners high'.


De hypnose wordt uitgevoerd met behulp van lichamelijke activiteit. Tijdens een rit op een hometrainer luistert de klant naar suggesties die warmte, lichtheid, alertheid en frisheid/levedigheid opwekken waardoor steeds een euforische toestand ontstaat. De trance komt niet tot stand door ontspanning, maar door een combinatie van lichaamsactie en de gevoelens die uit specifieke suggesties voortkomen.


Active Alert Hypnose is eerder innovatief omdat :


1. De persoon de ogen openhoudt,


2. In plaats van slaperigheid en ontspanning, wordt actie en mentale ontwikkeling gesuggereerd,


3. de gehypnotiseerde persoon kan vlot praten, stappen en dagelijkse taken uitvoeren onder invloed van de hypnotische suggesties,


4. Het vermijdt trance, gewijzigd bewustzijn enz. met aandacht voor de gebruikte woordenschat omdat deze vorm van hypnose

het doel heeft om een coping strategie aan te leren.


De positieve emotionele toestand van de personen die Actieve-Alert Hypnose ondergaan hebben, strookt met de mentaliteitsverandering in de hedendaagse psychologie.  Waar voordien de nadruk op negatieve emotionele gevoelens lag, worden nu positieve emoties geïnduceerd. 


Waarbij kan Active-Alert Hypnose ingezet worden?


De actieve deelname tijdens de sessie Actieve-Alert hypnose  is in harmonie met de huidige trends in de psychotherapie: nl. het ontwikkelen van competenties, zelfverwezenlijking, het tot stand brengen van een positieve mentale gezondheid, zelfactualisatie, ego-activiteit en een interne locus of control.

Door de nadruk te leggen op positieve doelen in het leven en door het gevoel van beheersing te versterken, kan Actieve-Alert Hypnotherapie een krachtig hulpmiddel zijn, niet alleen bij het corrigeren van disfuncties en bij de behandeling van stoornissen, maar ook bij het stimuleren van zelfontwikkeling.


Active-alert hypnose kan toegepast worden voor :


Sport

Versterken van het zelfbeeld/zelfwaardering

Bij gebrek aan motivatie op school of op het werk

Depressie/ burnout

Voor de activering van het zelfgenezend vermogen

Voor beter leren

Flow

Versterken van de motivatie ...


Hoe ziet een behandeling met Active-Alert Hypnose eruit?


Benieuwd naar de behandeling met Active Alert Hypnose en wat u daarvan kunt verwachten? Er zal eerst een intake-gesprek plaatsvinden. De hypnotherapeut neemt daarin de tijd en de energie om de patiënt beter te leren kennen. Aan de hand van de hulpvraag is het mogelijk om de doelstelling te bepalen. De hypnotherapeut zal in een aantal gevallen een behandelovereenkomst opstellen en daarin de voorwaarden schetsen voor de samenwerking. Uit dit document blijken ook de tariefstelling en bijvoorbeeld de doelstelling en een inschatting voor het aantal sessies dat er nodig is.


Bij een Active-Alert Hypnose zit de cliënt op een home trainer en tijdens en trappen luistert de hij/zij naar de voor het veranderingswerk noodzakelijke suggesties. De trance komt dus niet tot stand door ontspanning, maar door een combinatie van lichaamsactie en de gevoelens die uit specifieke suggesties voortkomen.

Het grote voordeel van een dergelijke benadering is dat deze vorm van hypnose de indruk geeft dat de cliëntt zelf volledige controle heeft, vermits hij zijn ogen openhoudt.


Patiënten met lichamelijke klachten doen er verstandig aan eerst een arts of een medisch specialist te raadplegen, voordat zij starten met een behandeling. Het is bovendien mogelijk om een hypnotherapeut te laten overleggen met een reguliere arts, om samen af te stemmen of hypnotherapie mogelijk een goede behandeling vormt. Uiteraard gebeurt dit alleen wanneer de cliënt daar zelf mee instemt. De hypnotherapeut is gebonden aan de zwijgplicht, waardoor deze altijd vertrouwelijk om zal gaan met de informatie en ook niet uit zal wijden over de therapie die er plaatsvindt.


De vorm van de behandeling zelf hangt onder andere af van de klacht waar het om gaatWaarom kiezen voor RESET2BOOST?Laatste nieuwsMENTAL  PERFORMANCE COACH & HYPNOTHERAPEUT


Christel De Bleser • MSc Cognitive Psychology Science
 • Amen Clinic Brain Health Professional
 • Member American Psychological Association (APA)
 • Certified Practicioner OldPain2Go
 • Certified Active-Alert Hypnotherapist
 • International Certified Hypnotherapist
 • Diploma in Clinical Hypnosis
 • Shiela Granger Virtual Gastric Band
 • Sheila Granger Autoimmune Hypnosis
 • Certified Rewind Technique Practitioner
 • Certified Eriksonian Hypnotist
 • NLP Master Practinioner AUNLP
 • Certified Master Life Coach
 • Mind Factor Certified Coach
 • Extraordinary Golf Certification
 • Paul Eckman group facial recognitionCoach sinds 2002

Copyright @ 2018 Reset2Boost, DC Consulting & Coaching BE 0849.393.564 All Rights Reserved

 

Disclaimer: Reset2boost geeft geen medisch advies of medische behandeling.

Het is belangrijk om eerst contact op te nemen met uw arts wanneer u vragen heeft over uw gezondheid.

Neem Contact


Tempel 25,  9572 Lierde


Email: christel@reset2boost.be


Phone: (+32) 486776001

Disclaimer: Reset2boost geeft geen medisch advies of medische behandeling. Het is belangrijk om eerst contact op te nemen met uw arts wanneer u vragen heeft over uw gezondheid. Resultaten kunnen verschillen van persoon tot persoon en kunnen niet gegarandeerd worden. Privacyverklaring.